vloeibare stikstof

side_right

Iedereen kan ijs maken; vul een bekertje met diksap, zet het in de virezer en voilá. Een ijsje! Het diksap is bevroren.

IJs eten moet een beleving zijn. In combinatie met vloeibare stikstof is spektakel gegarandeerd.

Van ijsfabrikant tot plaatselijke ijssalon, iedereen probeert op zijn manier een heerlijk ijsje te presenteren. Maar vloeibare stikstof bezorgt de smaakpapillen, in combinatie met de beste ingrediënten, een nieuw avontuur.

Dit is absoluut de beste manier om ijs te maken; verser kan niet.

Het belangrijkste bij ijs is de stuctuur. Doordat de vloeibare stikstof zo koud is (-196 graden), ontstaan er geen ijskristallen in het ijs. Door de snelheid van het invriezen hebben de watermoleculen geen tijd om samen te klitten. Bovendien gaan er geen vitamines, voedings- en smaakstoffen verloren.Het resultaat is een uniek en heerlijk zalvend ijsje.

Naast topkwaliteit ijs ter plekke voor u bereid, kunt u bijvoorbeeld ook dippen met vers fruit in vloeibare stikstof. Dan vormt zich een hard bevroren korst. De binnenkant blijft echter op kamertemperatuur. Doop deze maar eens in onze prachtige chocoladefontein. De dunne korst breekt in de mond en de inhoud streelt de tong. Een heerlijk contrast tusssen warm en koud.

Referenties